A Saints Row története egyértelműen sikeresnek mondható, különben nem várnák annyira a rajongók a következő epizódot. A GTA sorozathoz hasonlított, de attól a kivitelezésében, extrémitásával mégis merőben más sandbox játék az új résznek már az alaptémájával is sokkolni kívánja a rajongókat.

A Saints Row 4 sztorija szerint a bűnöző banda feje úgy dönt, hogy elindul az elnökválasztáson és meg is nyeri azt. Bár sikeres a kormányzásban (államadósság csökkentése, éhínség felszámolása stb) mégsem örülhet ennek, mivel a földönkívüliek elrabolják a stábjával együtt. Az idegenek célja az lenne, hogy a politikusokat így rákényszerítsék arra, hogy teljesítsék a követeléseiket. A földönkívüliek csak egyvalamivel nem számoltak: életüket féltő politikusok helyett a világ legveszedelmesebb bűnözőit rabolták el.

Innentől kezdve a játék menetére a már „megszokott” extrémitás, humor és a jó ízlés határát rendszeresen megsértő megoldások a jellemzőek. Az előző részben látott bejárható területnek ebben a részben hozzávetőlegesen a dupláját kapjuk.

Saints Row trailer: